Kesän juhliin sopii näyttävä voileipäkakku, jonka voit valmistaa perinteistä poiketen vaikka sydämen muotoiseksi.
Ihana idea esim. kesän hääjuhliin!
1. täyte:
2. täyte
Kostutus:
Kuorrutus ja koristelu:
Vuoraa sydämen muotoinen irtopohjavuoka kelmulla.
Leikkaa sekä paahtoleivästä että ruisvuokaleivästä kantit pois.
Pilko saunapalvikinkku pieneksi kuutioksi. Sekoita 1. täytteen ainekset keskenään.
Pilko maustekurkku ja keltainen paprika pieneksi kuutioksi ja sekoita toisen täytteen ainekset keskenään.
Lado vuoan pohjalle ensin ruisvuokaleipää. Muotoile leipäpaloja vuokaan sopiviksi. Kostuta pohja hyvin.
Laita puolet 1. täytteestä ruisvuokaleipien päälle.
Aseta seuraavaksi paahtoleipiä vieri viereen ensimmäiseen täytteen päälle ja muotoile jälleen leipäpaloja sopivaksi vuokaan. Kostuta myös paahtoleipä kerros.
Levitä koko toinen täyte paahtoleipien päälle.
Aseta vielä toinen kerros paahtoleivästä toisen täytteen päälle ja kostuta hyvin. Lisää loput ensimmäisestä täytteestä.
Lado päällimmäiseksi vielä ruisvuokaleivästä kerros ja kostuta hyvin kasvisliemellä.
Vedä reunoilta kelmu koko voileipäkakun päälle ja anna mehevöityä jääkaapissa yön yli.
Sekoita kuorrutteeseen tuorejuusto, ranskan kerma sekä majoneesi. Kuorruta voileipäkakku kuorrutteella ja koristele kinkku- ja meetwurstisiivuilla.
Ripottele voileipäkakun reunoille emmental-juustoraastetta.
Palloraudalla voit tehdä hunajamelonista sopivia palloja mozzarellapallojen seuraksi.
Näillä onnistut:
Irtopohjavuoka, sydän
Kaunis sydämen muotoinen irtopohjavuoka, 23,90 €.
Klikkaa verkkokauppaan!
Vinkkejä: