Punasipuli-fetapiirakka

Punasipuli-fetapiirakka

 

Punasipulin ja fetan liitto hurmaa tässä ihanassa suolaisessa piirakassa. Tämä piirakka sopii myös kasvissyöjälle.

 

Taikina

     
  • Sunnuntain valmista piirakkataikinaa

Täyte

  • 1-2 punasipulia koosta riippuen
  • öljyä freesamiseen
  • loraus hunajaa
  • pieniä kirsikkatomaatteja
  • 1 purkki fetaa kuutioina
  • 2 dl Valion kevyt kermaa
  • 2 kananmunaa
  • hieman valkopippuria
  • myllystä pari kierrettä mustapippuria
  • myllystä pari kierrettä suolaa
  • ripaus chilijauhetta

Ota piirakkataikina sulamaan ja anna sen sulaa kunnolla.
Voitele piirakkavuoka ja jauhota se korppujauhoilla.

Leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi ja freesaile niitä öljyssä muutama minuutti. Freesauksen loppuvaiheessa lorauta sekaan hieman hunajaa.

Levitä piirakkataikina vuokaan ja sen reunoille.
Lisää vuokaan ensin osa punasipulirenkaista, halkaistut kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja päälimmäiseksi vielä loppuosa punasipulirenkaista.
Kaada päälle keskenään sekoitetut kevyt kerma, munat ja mausteet.

Paista noin 200 asteessa kunnes piirakan reunat alkavat irrota vuoan reunoilta ja pinta on saanut kauniin värin.