Donitsit

Donitsit

 

Vappuna maistuvat ihanan pehmeät, hieman sitruunaiset donitsit. Kieritä herkulliset donitsit sokerissa tai koristele sokerikuorruttein ja nomparellein!

 

Taikina:

     
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • noin 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl kardemummaa
  • 2 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki taikinan ainekset nuolijan avulla sekaisin. Taikinan tulee olla pehmeää ja irrota kulhon reunoilta. Lisää kuohukermaa, että saat taikinasta sopivan pehmeää.

Jaa taikinapallo neljään osaan ja pyöritä osista pitkuloita. Leikkaa nuolijalla noin golfpallon kokoisia palloja ja pyöritä ne pyöreiksi. Litistä hieman ja levitä sormella keskelle reikä.

Toinen vaihtoehto on kaulita taikinasta noin 3-4 cm:n paksuinen levy ja ottaa pienellä ympyrämuotilla tasalaatuisia levyjä ja levittää keskelle reikä.

Paista donitsit kuumassa öljyssä kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kierittele donitsit hienossa sokerissa, kanelisokerissa tai kuorruta sokerikuorrutteella ja dippaa strösseleihin.

Vinkkejä:

  • Jos pakastat donitsit niin älä sokeroi niitä ennen pakastimeen laittamista vaan vasta sulatuksen jälkeen.