Valmiin kakkukuvan ansiosta upein syntymäpäiväkakku on nyt erittäin helppo ja nopea valmistaa! Nämä kakut ovat myös lasten mieleen ja herättävät taattua ihastusta.
Kakkupohja
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sekä sokeri vaahdoksi.
Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut jauhot + leivinjauhe. Sekoita varovasti.
Paista pohja kiertoilmauunissa noin 190 asteessa, voidellussa+jauhotetussa vuoassa, kunnes kakkupohjan reuna näyttää irtoavan vuoasta ja hammastikulla kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi.
Täyte ja koristelu:
Leikka kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Kostuta pohja limulla ja lisää säilykehedelmiä/marjoja. Lusikoi päälle vielä reippaasti vispikermaa.
Jatka näin kaikki kerrokset ja kostuta vielä kakun päällinen.
Sivele pinnalle vispikermaa, jotta kuvalla on tarttumapintaa. Laita myös kakun reunoille vispikermaa ja reunat voit koristella esimerkiksi Confetin koristeluraapalla.
Ota valmis kakkukuva pussistaan. Aseta kakkukuva varovasti kakun keskelle ja painele kevyesti sormilla reunoista kuva kiinni.
Pursota haluamasi koristelut kakun reunoille ja ripottele reunapursotuksiin nonparellejä tai koristelurakeita oman maun mukaan.
Vinkkejä: