Kinkku-juusto voileipäkakku

Kinkku-juusto voileipäkakku

 

Kesän juhliin sopii näyttävä voileipäkakku, jonka voit valmistaa perinteistä poiketen vaikka sydämen muotoiseksi.

Ihana idea esim. kesän hääjuhliin!

 

 

 

  • graham-paahtoleipää
  • ruisvuokaleipää

1. täyte:

  • 350 g ylikypsää saunapalvikinkkua
  • 200 g kermaviiliä
  • 200g mustapippurista tuorejuustoa
  • 100 g emmental juustoraastetta
  • noin 1/2 dl ruohosipulia hakkeena
  • 50 g majoneesia
  • suolaa hyppysellinen

2. täyte

  • 1 maustekurkku
  • 1 keltainen paprika
  • 1 prk ranskan kermaa
  • 50 g majoneesia

Kostutus:

  • vajaa 1/2 litraa kasvislientä

Kuorrutus ja koristelu:

  • 300 g ruohosipulista tuorejuustoa
  • 1 prk ranskan kermaa
  • 50 g majoneesia
  • ohuen ohuita herkkupalvikinkun siivuja
  • ohuen ohuita meetwurstin siivuja
  • emmental-juustoa raasteena
  • mozzarellapalloja
  • hunajamelonipalloja
  • oransseja kirsikkatomaatteja

Vuoraa sydämen muotoinen irtopohjavuoka kelmulla.

Leikkaa sekä paahtoleivästä että ruisvuokaleivästä kantit pois.

Pilko saunapalvikinkku pieneksi kuutioksi. Sekoita 1. täytteen ainekset keskenään.

Pilko maustekurkku ja keltainen paprika pieneksi kuutioksi ja sekoita toisen täytteen ainekset keskenään.

Lado vuoan pohjalle ensin ruisvuokaleipää. Muotoile leipäpaloja vuokaan sopiviksi. Kostuta pohja hyvin.
Laita puolet 1. täytteestä ruisvuokaleipien päälle.

Aseta seuraavaksi paahtoleipiä vieri viereen ensimmäiseen täytteen päälle ja muotoile jälleen leipäpaloja sopivaksi vuokaan. Kostuta myös paahtoleipä kerros.
Levitä koko toinen täyte paahtoleipien päälle.

Aseta vielä toinen kerros paahtoleivästä toisen täytteen päälle ja kostuta hyvin. Lisää loput ensimmäisestä täytteestä.

Lado päällimmäiseksi vielä ruisvuokaleivästä kerros ja kostuta hyvin kasvisliemellä.

Vedä reunoilta kelmu koko voileipäkakun päälle ja anna mehevöityä jääkaapissa yön yli.

Sekoita kuorrutteeseen tuorejuusto, ranskan kerma sekä majoneesi. Kuorruta voileipäkakku kuorrutteella ja koristele kinkku- ja meetwurstisiivuilla.

Ripottele voileipäkakun reunoille emmental-juustoraastetta.

Palloraudalla voit tehdä hunajamelonista sopivia palloja mozzarellapallojen seuraksi.

 

Näillä onnistut:

 

Irtopohjavuoka, sydän

Kaunis sydämen muotoinen irtopohjavuoka, 23,90 €.
Klikkaa verkkokauppaan!

 

 

 

Vinkkejä:

  • Voit keventää voileipäkakkua käyttämällä kevyttä tuorejuustota, kevyttä ranskankermaa ja kevyt majoneesia!