Tuoteryhmät Inspiroidu Reseptejä tarjoiluihin Pikkuleivät Ylioppilaat
Ylioppilaat
Ylioppilaat
Keväällä ja syksyllä juhlitaan lakkinsa saaneita, tuoreita Ylioppilaita. Perinteiset ylioppilaat-pikkuleivät maistuvat juhlapöydässä!
Taikina:
- 125 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- noin 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2,5 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- sulatettua suklaata
- kultaisia sokerihelmiä
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Näin taikinaa on helpompi leipoa.
Kauli taikina levyksi ja ota pyöreällä muotilla pikkuleipiä taikinasta.
Paista 200 asteessa n. 5-10min. Anna jäähtyä.
Kasta reuna sulatettuun suklaaseen sekä lisää kultainen sokerihelmi lyyraksi.
Vinkki! Voit myös tehdä täytekeksejä ja laittaa kahden keksin väliin marmeladia tai paksua hilloa.